Produkty Eurodiety
Duży asortyment wysokobiałkowych oraz niskokalorycznych produktów o wysokiej wartości biologicznej dostosowanych do Twoich potrzeb żywieniowych: duża różnorodność produktów jest motywacją dla pacjentów: różnorodność smaków, aby zaspokoić różne gusta, przyrządzane na poczekaniu (produkty instant), wygodne przekąski.
Składniki wybierane są z wielką starannością, nie zawierają organizmów genetycznie zmodyfikowanych (GMO), pestycydów oraz innych zanieczyszczeń i podlegają rutynowej kontroli. Aby zapewnić najlepszą możliwą kontrolę jakości, proces całości - od projektowania do dystrybucji - jest stopniowo monitorowany.
Produkty Eurodiety charakteryzują się wysoką zawartością białka (średnio 70%) pochodzącego z różnych źródeł: mleko, jaja, soja, pszenica, groch... Poniżej 30% całkowitej energii pochodzi z tłuszczów, zgodnie z przepisami UE. Produkty Eurodiety zawierają znaczne ilości kwasów omega 3. Produkty Eurodiety są bogate w błonnik (zawartość błonnika > 6g/100 g), głównie błonnik rozpuszczalny.
Produkty Eurodiety zawierają mało cukrów prostych i mają niski indeks glikemiczny. Indeks glikemiczny odzwierciedla, ilość dostępnej glukozy dostarczonej podczas trawienia pokarmów, to znaczy suma wolnej glukozy i glukozy powstałej z trawienia skrobi i innych węglowodanów. Produkty Eurodiety chronią przed niedoborami, ponieważ są bogate w witaminy, minerały i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
PRODUKTY EURODIETY SĄ ODŻYWCZE I ZDROWE PONIEWAŻ ZAWIERAJĄ:
5 rodzajów białka: produkty Eurodiety charakteryzują się wysoką zawartością białka (średnio 70%) pochodzącego z różnych źródeł: mleko, jaja, soja, pszenica, groch...
Poniżej 30% całkowitej energii pochodzi z tłuszczów, zgodnie z przepisami UE. Produkty Eurodiety zawierają znaczne ilości kwasów omega 3.
Produkty Eurodiety są bogate w błonnik (zawartość błonnika >6g/100g), głównie błonnik rozpuszczalny.
Produkty Eurodiety zawierają mało cukrów prostych i mają niski indeks glikemiczny. IG jest definiowany jako średni, procentowy wzrost stężenia glukozy we krwi po spożyciu, przez reprezentatywną statystycznie grupę ludzi, 50g danego produktu. Wzrost poziomu cukru we krwi w przypadku spożycia 50g czystej glukozy przyjęto jako podstawę skali (100%). Uznaje się, że najlepiej spożywać produkty z indeksem glikemicznym poniżej 50.
Produkty Eurodiety chronią Cię przed niedoborami, ponieważ są bogate w witaminy, minerały i wielonienasycone kwasy tłuszczowe.
Składniki Eurodiety zostały wyselekcjonowane zgodnie z najwyższymi standardami gwarantującymi wyłączenie żywności modyfikowanej genetycznie, zanieczyszczeń oraz składników niezgodnych z najwyższymi standardami jakości. Aby zapewnić możliwie najwyższą kontrolę jakości cały proces jest monitorowany krok po kroku od samego początku.