Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Por w ostrym sosie ravigote
Przepis: Por w ostrym sosie ravigote
Sposób przyrządzania
Por w ostrym sosie ravigote - danie dla 1 osoby
Składniki:
150 do 200g pora
½ łyżeczki ostrej musztardy
2 łyżki stołowe oleju rzepakowego
1 łyżeczka octu winnego
1 łyżeczka posiekanej pietruszki
1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
1łyżeczka posiekanej szalotki
1 łyżeczka posiekanego korniszona
1 jajko na twardo
sól, pieprz
Przygotowanie:
Przygotować sos vinaigrette mieszając musztardę, olej rzepakowy, ocet winny, łyżkę stołową wody, pietruszkę, szczypiorek, estragon, szalotkę i korniszona. Posolić i popieprzyć. Gotować we wrzącej wodzie pora, następnie osuszyć na papierze wchłaniającym. Wyłożyć na talerz i polać sosem. Posypać posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo.
Przygotować sos vinaigrette mieszając musztardę, olej rzepakowy, ocet winny, łyżkę stołową wody, pietruszkę, szczypiorek, estragon, szalotkę i korniszona. Posolić i popieprzyć. Gotować we wrzącej wodzie pora, następnie osuszyć na papierze wchłaniającym. Wyłożyć na talerz i polać sosem. Posypać posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo.
Newsletter
Sonda