Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków
Przepis: Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków
Sposób przyrządzania
Białe mięso drobiowe (de volaille) w przecierze z papryki i boczniaków - danie dla 1 osoby
Składniki:
120g białe mięso z kurczaka
1 duża papryka
60g boczniaków
1 szczypta czosnku w proszku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Oczyścić z pestek paprykę i gotować ją na parze przez 25 min. Usunąć skórkę i miksować do otrzymania przecieru dodając 2 łyżki stołowe wody. Lekko posolić. Posiekać boczniaki zmieszane z czosnkiem w proszku, którymi należy nafaszerować mięso uprzednio suwając skórę. Zwinąć mięso w ruloniki i zawinąć w pergamin albo w folię aluminiową i gotować na parze przez około 20 min. Zdjąć papier i wyłożyć na talerz pokryty przecierem z papryki. Doprawić.
Porady:
Można włożyć do papieru siekankę boczniaków na mięso, pokryć przecierem z papryki do którego można dodać posiekane zioła.
Newsletter
Sonda