Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 2 » Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek
Przepis: Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek
Sposób przyrządzania
Filet z soli w puree z rzeżuchy i szalotek - danie dla 1 osoby
Składniki :
½ filetu z soli (200g maksymalnie)
1 pęczek rzeżuchy
2 pieczarki
2 liście cykorii
2 szczypty utartych szalotek
sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyć delikatnie rzeżuchę i gotować ją na parze przez 12 min (nie osuszać). Ugotować (na parze) filety soli przez 5 min na kołderce z rzeżuchy. Następnie oddzielić filety od rzeżuchy, który należy zmiksować tak by otrzymać puree, które należy urozmaicić szalotkami w proszku. Rozsądnie posolić. Wyłożyć puree z rzeżuchy na talerz i na górze ułożyć filety z soli. Na około obsypać pieprzem. Udekorować laseczkami z pieczarek ugotowanych na parze i 2 dwoma liśćmi cykorii pociętymi na nitki.
Porady:
Wszystkie inne gatunki ryb mogą być użyte: na przykład turbot albo limanda.
Newsletter
Sonda