Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 1 » Carpaccio paprykowe ze szpinakiem
Przepis: Carpaccio paprykowe ze szpinakiem
Sposób przyrządzania
Carpaccio paprykowe ze szpinakiem - danie dla 4 osób.
Składniki:
1 czerwona papryka
50g liści szpinaku
1 szczypta czosnku sypkiego
50g pietruszki, sól, mielony pieprz
1 łyżeczka oliwy czystej
Przygotowanie:
Pokroić paprykę i usunąć pestki. Gotować je na parze przez 20 min. a następnie szybko obrać. Umyć liście szpinaku i blanszować, obgotować przez 30 sekund. Pokroić paprykę w paseczki w sensie długości. Wyłożyć na duży talerz paprykę i szpinak dobrze osuszone. Posmarować oliwą i posypać czosnkiem oraz siekaną pietruszką. Całość posypać kilkoma ziarenkami soli i pieprzu i podawać.
Newsletter
Sonda