Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 1 » Makaron z cukini w marynacie miętowej
Przepis: Makaron z cukini w marynacie miętowej
Sposób przyrządzania
Makaron z cukini w marynacie miętowej - danie dla 6 osób
Składniki :
900g małych cukini
2 cytryny
6 łyżek stołowych oliwy
3 źdźbła mięty
¼ łyżeczki zmielonej kolendry
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Umyć i osuszyć cukinię. Postrzępić je na paseczki za pomocą noża. Zagotować posoloną wodę. Zanurzyć w niej nitki cukini na 1 do 2 min. Następnie osuszyć. Odciąć delikatnie listki mięty. W misce wymieszać sok z cytryny z solą, pieprzem i oliwą. Dodać pokrojoną miętę, kolendrę i posiekany ząbek czosnku. Dobrze wymieszać i zostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny. Zaraz przed podaniem, przyprawić i udekorować resztą listków mięty.
Newsletter
Sonda