Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Przepisy » Przepisy dietetyczne - Etap 1 » Pokrojone grzyby w estragonie
Przepis: Pokrojone grzyby w estragonie
Sposób przyrządzania
Pokrojone grzyby w estragonie
Składniki :
90g pieczarek (średnie, świeże i twarde)
3 gałązki estragonu
½ cytryny
1 łyżeczka oleju rzepakowego
cebula szalotka drobno pokrojona zasuszona
Sól i pieprz biały zmielony
3 krople soi (dowolnie)
Przygotowanie:
Umyć delikatnie grzyby (można je obrać najpierw nożem). Pokroić je drobno i delikatnie na desce następnie rozłożyć na dużym talerzu. Posypać pieprzem, listkami estragonu delikatnie oderwanymi i cebulą szalotką. Dodać następnie odrobinę cytryny, łyżeczkę oleju i soję. Pozostawić do namoczenia przez 5 min i wyłożyć na talerz do degustacji. Na koniec dodać kilka ziaren soli.
Newsletter
Sonda