Znajdujesz się tutaj: Eurodieta, skuteczne odchudzanie » Blog » Blog Dietetyczny » KANAPKA Z PASTA Z AWOKADO I WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Blog: KANAPKA Z PASTA Z AWOKADO I WĘDZONYM ŁOSOSIEM
Składniki na 4 zielone kanapeczki: - pełnoziarnista bagietka - 2 dojrzałe awokado - 2 jajka - garść rukoli - 2 pomidory - 100g wędzonego łososia - sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka myjemy, gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Awokado obieramy i przekładamy do miseczki. Ugotowane jajka studzimy, usuwamy skorupkę i dodajemy do awokado. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a następnie całość miksujemy za pomocą blendera (jeśli nie mamy blendera - składniki ugniatamy widelcem). Bagietkę kroimy na pół, a następnie na cztery części. Każdą z nich smarujemy zielonym kremem z awokado. Na kanapkę kładziemy łososia, plasterki pomidora i rukolę.
Powrót
Newsletter
Sonda