Blog: SAŁATKA OWOCOWA
Przyrządzanie: ok. 10 minut Składniki na 4 porcje: *1 pomarańcza(125g miąższu) *300 g winogron( mogą być mieszane: zielone i ciemne) *1 soczyste winne jabłko *1 soczysta gruszka (ok.125g) *2 łyżki wiórków migdałowych) *1 łyżka syropu klonowego *100g jogurtu naturalnego 1.minuta Dokładnie obrać pomarańczę, zdejmując także białą skórkę. Podzielić ją na cząstki. Zdjąć z nich skórkę i pokroić na kawałki wielkości jednego kęsa. 3.minuta Opłukać winogrona nad bieżącą wodą. Oderwać grona, przekroić je na pół i usunąć pestki. 6.minuta Umyć jabłko i gruszkę, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałeczki. 9.minuta Wymieszać wszystkie owoce w dużej misce, rozłożyć do czterech płaskich salaterek. Każdą porcje posypać 2 łyżkami wiórków migdałowych. 10.minuta Zmieszać syrop klonowy z jogurtem i polać owoce.
Powrót
Newsletter
Sonda